Strona główna » Forum » Dieta » Ogólnie o odchudzaniu
Dieta: Ogólnie o odchudzaniu
| Temat: Co jeść? | |
|---|---|
| Autor | Post |
Magdallena![]() Dołączył: 12.10.2009 Ilość postów: 400 |
Wysłany: 10.01.2010, 17:48 Co jeść? Co powinnam jeść aby zrzucić kilka kilogramów? Wieczorem tak mnie ssie w żołądku, że nie jestem w stanie sobie odmówić. Co możecie mi polecić? Do tej pory jadłam na kolację kilka mandarynek bądź grejpfruta, a przed posilkiem piłam wodę z cytryną. Nie sądzę żeby owoce były jakoś specjalnie kaloryczne ale może możecie mi podrzucić pomysł na jakąś ciekawą, niskokaloryczną kolacyjkę? :) |
sley![]() Dołączył: 15.12.2009 Ilość postów: 52 |
Wysłany: 13.01.2010, 00:33 Niestety, nie ma idealnej i jednoznacznej recepty na to :) Tak zwana dieta cud nie istnieje. A jeśli tak to na pewno nie "w pojedynkę". Mam tu na myśli, że stosując tylko samą dietę nie osiągniemy zadowalających rezultatów i diametralnych zmian. Aby schudnąć należy przede wszystkim usystematyzować posiłki (tak jak piszesz, owoce to dobry sposób na urozmaicenie posiłków) i zmienić swój tryb życia na bardziej aktywny. Czasami odstawić samochód na rzecz roweru czy spaceru lub pobiegać wieczorem. Twój problem dotyczy głodu wieczorem :) Też to przerabiałam, ale uwierz - jak usystematyzujesz posiłki i będziesz jeść normalną kolację codziennie ok. 19 to po pewnym czasie zaczniesz osiągać efekty. |
affy![]() Dołączył: 28.11.2009 Ilość postów: 51 |
Wysłany: 20.01.2010, 16:41 Też miałam i chyba nadal mam problem z podjadaniem wieczorem. Często późnymi godzinami szczególnie czuję głód... Znalazłam na to, jak myślę świetny sposób. Zaopatrzam się od jakiegoś czasu w wafle ryżowe. Bogate w cenny błonnik urozmaicam jakimiś owocami. Pyszne, a w dodatku zdrowe ;) |
|
Natalia Dołączył: 20.10.2009 Ilość postów: 200 |
Wysłany: 10.02.2010, 19:56 Marchewkę sobie obierz i możesz wieczorem podjadać :) |
blondi![]() Dołączył: 12.11.2009 Ilość postów: 401 |
Wysłany: 11.02.2010, 21:03 Polecam sałatki, z jogurtami naturalnymi. Znajdziesz na nie dużo przepisów, a osobiście radzę wrzucić do miseczki ulubione warzywa, a następnie zalać jogurtem...:) Ja tak jem od kilku lat i jestem lekka jak piórko:) |
Anka![]() Dołączył: 20.10.2009 Ilość postów: 201 |
Wysłany: 15.03.2010, 19:32 Mandarynki o dziwo wcale nie są najlepsze przy odchudzaniu. Zawierają po prostu dużo cukru. |
Bashee![]() Dołączył: 12.12.2009 Ilość postów: 51 |
Wysłany: 17.03.2010, 22:21 Jeśli masz wybierać między owocami a warzywami, lepiej wybierz warzywa - i to nie wszystkie! Najlepiej takie, które zawierają dużo błonnika, a względnie mało węglowodanów (to właśnie węglowodany zawarte w owocach powodują, że nie są one polecane do jedzenia przy dietach). |