Strona główna » Forum » Dieta » Ogólnie o odchudzaniu

Forum Dieta: Ogólnie o odchudzaniu

Temat: Nie umiem odmówić sobie piwa.
AutorPost
kora43

Ilość postów: 48

Wysłany: 10.01.2010, 17:53 Nie umiem odmówić sobie piwa.

Cholerka, mam problem. Slyszalam ze piwo jest bardzo kaloryczne, a ja po prostu nie umiem go sobie odmowic ( oczywiscie w niewielkich ilosciach ) po przyjsciu wieczorem z pracy. Co mam robic? Moze powinnam jest cos specjalnego co zmniejszylo by apetyt na to nieszczesne piwo? ;/ Pomozcie.

sley

Ilość postów: 52

Wysłany: 13.01.2010, 00:43

Tu już niestety nie chodzi o same kalorie zawarte w piwie. Piwo faktem jest ma trochę tych kalorii ale to kalorie puste! Podobnie masz kalorie w zupce chińskiej... ;) dalej już komentować nie muszę co to sa za kalorie - nic nie warte! Z piwem jest o tyle niedobrze że pijąc je codziennie przez pewien okres czasu łatwo wpaść w nałóg. Bywa i tak że kiedyś wrócisz z pracy i nie obejdziesz się bez piwa. Radziłbym skończyć z tym zanim będzie za późno.. Leczenie alkoholizmu nie jest ani łatwe, ani przyjemne nie tylko dla pacjenta ale i dla jego rodziny. Ale koniec straszenia :) Wierzę, że będzie dobrze i zastąpisz piwo zdrowym sokiem! :)

affy

Ilość postów: 51

Wysłany: 20.01.2010, 16:43

Heh skoro tak codziennie nie możesz się mu oprzeć, to zastanów się czy nie jesteś bliska nałogu... Nikt Ci nic na to nie poradzi. Musisz sama krytycznie spojrzeć na siebie i dać sobie na wstrzymanie. Piwo zastąp sokiem albo jakimś koktajlem. Według mnie o wiele smaczniejsze i przede wszystkim zdrowsze.

asi

Ilość postów: 109

Wysłany: 23.03.2010, 07:37

Zapomnij o płaski brzuszku pijąc codziennie piwo po powrocie z pracy. Piwo nie dość że jest kaloryczne, to do tego wzmaga głód. Przez to właśnie tyjemy najwięcej.

Magdallena

Ilość postów: 400

Wysłany: 22.04.2010, 23:48

To sobie nie odmawiaj całkowicie tylko pij je raz na jakiś czas, byle nie za często.

Odpowiedz

wróć do listy tematów »
wróć na stronę Forum »

Ostatnio dołączyli

Sonda

Jakie metody stosujesz, by zrzucić zbędne kilogramy?