Strona główna » Forum » Dieta » Ogólnie o odchudzaniu

Forum Dieta: Ogólnie o odchudzaniu

Temat: Anoreksja
AutorPost
ddoda

Ilość postów: 50

Wysłany: 10.01.2010, 17:58 Anoreksja

Moja przyjaciolka chyba powoli popada w anoreksje. W ogole nie chce jesc, jest strasznie chuda a caly czas twierdzi, ze jest zagruba i musi zrzucic kilka kilogramow? Co robic? Jak mam z nia porozmawiac na ten temat? Wiem do czego to prowadzi i wolalabym ja przed tym ustrzec ;//

Auriki

Ilość postów: 61

Wysłany: 12.01.2010, 20:27

Dokładnie znam ten problem, gdyż spotkałam się z nim kiedyś w gimnazjum. Moja koleżanka tak samo wciąż uważała, że jest za gruba i musi schudnąć, mimo że wszyscy widzieli w Niej samą skórę i kości. Żadne racjonalne argumenty do niej nie trafiały. Sądzę, że w gronie koleżeńskim trudno jest rozwiązać tak poważny problem. Doradzałabym rozmowę z kimś dorosłym, kto miał niejednokrotnie do czynienia z tego typu sytuacjami.

bapillon

Ilość postów: 87

Wysłany: 18.01.2010, 20:42

Ok, dziekuje ci za twoje rady. Chyba zrobie tak jak mowisz. To nie jest sprawa na zalatwianie w gronie kolegow, porozmawiam z doroslymi na jej temat, moze ja przekonaja.

asi

Ilość postów: 109

Wysłany: 15.03.2010, 07:37

Dobrze jeśli porozmawia z nią ktoś, kto ją dobrze zna i rozumie. Nie można jej powiedzieć wprost, że sie wie/myśli iż ona ma anorekcja, bo wtedy ona zaprzeczy i się od nas odsunie.

sweet

Ilość postów: 201

Wysłany: 21.03.2010, 21:50

Mysle, ze dobrym pomyslem byloby namowienie jej na wizyte u naprawde dobrego psychologa. Zdaje sobie sprawe, ze niekoniecznie ona sie na to zgodzi.. No i koniecznie trzeba powiadomic jej rodzicow !

Odpowiedz

wróć do listy tematów »
wróć na stronę Forum »

Ostatnio dołączyli

Sonda

Jakie metody stosujesz, by zrzucić zbędne kilogramy?